Gaia
Gaia

GAIA

Gaia Eternal Light® je zelo močan a obenem izredno subtilen, enkraten, nov sistem zdravljenja. Ponesejo vas naprej in navzgor v vibracijski frekvenci in prinesejo spremembe zavesti, za katere bi tradicionalne metode porabile občutno več časa.

Beri dalje

Eternal Light terapije

Eternal Light® terapije

Gaia Eternal Light® terapije so celovit sistem zdravljenja novega tisočletja. Namenjene so vsem, ki si želijo preobraziti stare, omejujoče načine delovanja in prepričanj. Pomagajo pri ozaveščanju vzorcev, ki jih v življenju več ne želite ali jih več ne potrebujete.

Beri dalje

QHHT

QHHT

Quantum Healing Hypnosis Therapy™ (QHHT) je popolnoma varen in integriran regresijski proces, ki vas popelje v najgloblje nivoje vaše podzavesti kjer boste našli močno, sočutno in primerno podporo ter razumevanje glede težav v vašem življenju.

Beri dalje

Quantum Healing Hypnosis Therapy

Quantum Healing Hypnosis Therapy™

Višji Jaz ima odgovore na vsa vprašanja in ima vse podatke o vas in vašem življenjem. QHHT terapija nudi dostop do teh informacij. Višji Jaz deli le tiste informacije, ki so primerne v določeni terapiji in ki lahko posamezniku pomagajo.

Beri dalje

Dolores Cannon o QHHT

Dolores Cannon govori o pričakovanjih QHHT terapije in naslavlja vse tiste, ki jo želijo izkusiti. Ogled prispevka je priporočen pred prihodom na terapijo.

Beri dalje

Zdravljenje čaker

Nič ni nemogoče. Omejitve ne obstajajo, razen omejitev naše lastne domišljije.

Kaj so čakre?

Čakre so energijski centri, ki napajajo pomembne organe v našem fizičnem telesu. Od njih je odvisno naše psihično in fizično zdravje. Sedem čaker je pravzaprav sedem glavnih energijskih centrov. Življenjska energija “Ki” se pretaka po telesu od spodaj navzgor. Vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja. Vsaka od sedmih čaker napaja pomembne organe v našem fizičnem telesu in je povezana z njej ustreznimi organi, živčnimi spleti in žlezami. Čakre predstavljajo torej človekov zaščitni plašč (Boljše, ko delujejo čakre, boljša je tudi naša Avra in s tem lastna bioenergija). Čakre so stožčasti vrtinci, kateri se vrtijo z veliko hitrostjo, barve čaker so povezane z frekvenco energije, ki jo čakra presnavlja. Vsaka čakra ima svojo sprednjo in zadnjo stran. Sprednja stran čakre je povezana z človekovimi občutji, zadnja stran čakre pa z voljo človeka. Človek je zdrav, kadar so čakre usklajene in so dovolj odprte za pretok energij – večja količina energije, katero zmorejo presnavljati čakre, boljše je zdravje človeka. Če čakra ne vsrkava dovolj potrebne energije, je blokirana in posamezni predeli telesa (organi) zaradi tega nimajo dovolj energije. Temu ustrezno nastajajo težave in bolezni.

Zdrava čakra

Kadar je delovanje posamezne čakre pravilno, je čakra odprta. Njena hitrost gibanja je uravnotežena in se vrti v smeri urinega kazalca. Če čakra deluje pravilno, dovaja svežo in čisto energijo iz univerzalnega biopolja v energijsko polje človeka in ga s tem polni. Energijski sistem se tako krepi. Področje, za katerega skrbi posamezna čakra v psihičnem in telesnem smislu npr. hormonske žleze in notranje telesne strukture, imajo dovolj energije za svoje uravnoteženo delovanje. Takrat je pozitivna tudi naša psihodinamika. Smo polni energije, zdravi, vitalni in psihično umirjeni.

Poškodovana čakra

Kadar pa čakra deluje nepravilno, je njeno gibanje lahko počasno ali prehitro. Čakra se lahko tudi povsem ustavi ali pade iz sredinske osi. Lahko je zavita v levo ali desno stran, ovita v zastajajočo temno energijo, raztrgana, zmaličena ali pa ima poškodovano membrano. Tako poškodovane čakre nimajo dovolj moči, da bi polnile in dovajale energijo v energijsko polje. Napačna smer vrtenja čakre, v obratni smeri urinega kazalca, bo energijo celo odvajala iz energijskega polja človeka, posledično tudi iz telesnega področja, za katerega čakra skrbi. To slabi energijsko-imunski sistem in ga dolgoročno lahko tudi popolnoma poruši. Smo energijsko izčrpani, bolni, nevitalni in v psihičnem stresu.

Zdravljenje energetskega sistema

Energetski sistem človeka lahko zrcali sliko energijsko pretočnega, odprtega in zdravega človeka ali pa sliko energijsko blokiranega, zaprtega, bolnega človeka. Na osnovi zapisov v energijskih telesih in čakrah je možno razbrati vzroke za različne težave, s katerimi  se ljudje srečujemo skozi življenje, in jih odpraviti.

PRVA ČAKRA ali Korenska čakra (Muladhara) ~ Preživetje
Njeno delovanje je usmerjeno na zadovoljevanje naših osnovnih fizičnih potreb za preživetje. Uravnava občutke varnosti v materialnem svetu. Leži ob korenu hrbtenice in ustreza sakralnemu pleksusu. Kot sedež volje do življenja je tesno povezana s samoohranitvenim nagonom. V njej so shranjeni spomini iz otroštva, izkušnje in prepričanja. Oskrbuje debelo črevo, kosti, noge in stopala. Če je pravilno odprta, je človek prizemljen in samozavesten, počuti se varno, zna si postaviti cilje in najde v življenju pravo smer. Blokada: pomanjkanje energije, občutek manjvrednosti, nezdrava tekmovalnost, bolezni debelega črevesa, zaprtje ali driske, bolečine v križu in krčne žile.

Kje se nahaja: na dnu hrbtenice, obrnjena je navzdolKorenska čakra
Hormonska žleza: nadledvična žleza
Element: zemlja
Barva: rdeča

DRUGA ČAKRA ali Sakralna čakra (Svadhisthana) ~ Spolnost
Center kreativnost in rojstva. Spolnost. Leži nekaj prstov pod popkom in je povezana s spodnjimi žlezami. Je središče ženske energije, ki omogoča zdrav odnos do spolnosti, daje moč koncentracije in željo po notranjem razvoju. V njej so shranjeni čustveni vtisi in podatki o medsebojnih odnosih. Uravnava delovanje spolnih organov, spodnjega dela trebuha in jeter, ter vpliva na delovanje življenjskih tekočin. Če je pravilno odprta, človek svoje telo sprejema z vsemi pomanjkljivostmi vred in si ne dovoli, da bi preteklost ukazovala sedanjosti. Blokada: pretirana ali potlačena spolnost, depresija, negativna čustva, diabetes, levkemija, hormonske motnje, infekcije in ciste na spolnih organih, težave z ledvicami in mehurjem, bolečine v kolkih in hrbtenici.

Kje se nahaja: nekaj prstov pod popkom Sakralna čakra
Hormonska žleza: spolne žleze
Element: voda
Barva: oranžna

TRETJA ČAKRA ali Pleksusna čakra (Manipura) ~ Moč
Uravnava občutek notranje moči, samozavesti. Leži v solarnem pleksusu in je povezana s trebušno slinavko. Kot izhodišče energetskih poti predstavlja pogonsko silo mišljenja, občutkov in želja. V njej so shranjeni podatki o lastni vrednosti, nadarjenosti, interesih in zmožnostih. Vpliva na delovanje prebavnih in drugih organov v trebušni votlini. Če je pravilno odprta, ima človek do življenja pozitivni odnos, zna se uveljaviti in slediti svojim ciljem, sebe in druge spoštuje, ima voljo do dela in se ne boji preizkušenj. Blokada: negotovost, negativne karakterne lastnosti, težave v spodnjem delu trebušne votline, z jetri in vranico, sladkorna bolezen, bulimija, anoreksija, hepatitis, alergije.

Kje se nahaja: nad popkom, območje želodcaPleksusna čakra
Hormonska žleza: trebušna slinavka
Element: ogenj
Barva: rumena

ČETRTA ČAKRA ali Srčna Čakra (Anahata) ~ Ljubezen
Dober energetski pretok nam daje globoke občutke sočutja in ljubezni, povezanosti z vsem kar je. Leži za prsnico in je povezana s priželjcem. Predstavlja energetsko centralo, ki povezuje spodnje in gornje čakre. V njej so shranjeni podatki samozavedanja, prepričanj in medsebojnih vezi. Vpliva na imunski sistem, uravnava delovanje srca in pljuč. Če je pravilno odprta, se človek razvija v nesebični ljubezni, razpolaga z močjo in odprtostjo do vseh živih bitij. Blokada: izoliranost, pretirani egoizem, pomanjkanje občutka za druge ljudi, motnje v delovanju pljuč, srca in ožilja, bolezni kože, občutljivost za raka in druge okužbe.

Kje se nahaja: v predelu srcaSrčna Čakra
Hormonska žleza: priželjc
Element: zrak
Barva: zelena

PETA ČAKRA ali Grlena čakra (Visdhuddha) ~ Izražanje
Uravnava naše izražanje in komunikacijo. Sposobnost izraziti naše resnične misli in vizije. Leži na spodnjem delu vratu in ustreza žlezi ščitnici. Uravnava presnovo, je posrednik med čustvi in razumom, kot središče govora pa z vibracijo zvoka prebuja in ozavešča zavedanje besed. V njej je shranjena mentalna energija, ki je povezana z odločitvami, ustvarjalnostjo in komunikativnostjo. Če je pravilno odprta, se človek z lahkoto predstavlja v okolici, je sposoben učenja in koncentracije, in dovzeten za različna mnenja. Blokada: želja po prevladi, manipuliranje z drugimi, strah, težave s ščitnico in z glasom, bolečine v zobeh, dlesnih, ušesih, vratu, tilniku in ramenih.

Kje se nahaja: v predelu grla Grlena čakra
Hormonska žleza: ščitnica
Element: eter
Barva: modra

ŠESTA ČAKRA ali Tretje oko (Ajna) ~ Intuicija
Energetski center, ki nam omogoča intuitivne vpoglede, vizije. Leži v sredini čela in je povezana s hipofizo. Predstavlja sedež modrosti, intuicije in telepatskih sposobnosti. V njej se zbirajo najvišja spoznanja in modrosti, s katerimi človeku uspe preseči dvojno razumevanje sveta. Če je pravilno odprta, ima človek izostrene čutne organe, je umirjenih misli in sposoben uresničiti še tako abstraktne cilje. Blokada: pretirani intelektualizem, zaprta čustva, frustracije, strah, težave s koncentracijo, hormonskim in živčnim sistemom, glavoboli in težave z očmi.

Kje se nahaja: sredi čela Tretje oko
Hormonska žleza: hipofiza
Element: um
Barva: indigo

SEDMA ČAKRA ali Kronska čakra (Sahasrara) ~ Duhovnost
Povezuje nas z višjimi nivoji zavesti. Leži na vrhu glave in ustreza češariki. Pomeni najvišjo stopnjo razvoja, ki je človeku dosegljiva in predstavlja moč celotnega potenciala. V njej se zbirajo kozmične energije, ki jih docela ni mogoče nikoli doseči. Če je pravilno odprta, daje občutek neizmerne sreče, sproščenosti in zadovoljstva, človek pa predstavlja vir moči in inspiracije. Blokada: beg pred resničnostjo, pretirano poudarjen ego, borbenost, duševne bolezni, glavoboli, omedlevice, depresija, motnje v koncentraciji in pri spanju.

Kje se nahaja: na vrhu (temenu) glave, obrnjena je navzgor Kronska čakra
Hormonska žleza: epifiza
Element: inteligenca
Barva: bela