Gaia
Gaia

GAIA

Gaia Eternal Light® je zelo močan a obenem izredno subtilen, enkraten, nov sistem zdravljenja. Ponesejo vas naprej in navzgor v vibracijski frekvenci in prinesejo spremembe zavesti, za katere bi tradicionalne metode porabile občutno več časa.

Beri dalje

Eternal Light terapije

Eternal Light® terapije

Gaia Eternal Light® terapije so celovit sistem zdravljenja novega tisočletja. Namenjene so vsem, ki si želijo preobraziti stare, omejujoče načine delovanja in prepričanj. Pomagajo pri ozaveščanju vzorcev, ki jih v življenju več ne želite ali jih več ne potrebujete.

Beri dalje

QHHT

QHHT

Quantum Healing Hypnosis Therapy™ (QHHT) je popolnoma varen in integriran regresijski proces, ki vas popelje v najgloblje nivoje vaše podzavesti kjer boste našli močno, sočutno in primerno podporo ter razumevanje glede težav v vašem življenju.

Beri dalje

Quantum Healing Hypnosis Therapy

Quantum Healing Hypnosis Therapy™

Višji Jaz ima odgovore na vsa vprašanja in ima vse podatke o vas in vašem življenjem. QHHT terapija nudi dostop do teh informacij. Višji Jaz deli le tiste informacije, ki so primerne v določeni terapiji in ki lahko posamezniku pomagajo.

Beri dalje

Dolores Cannon o QHHT

Dolores Cannon govori o pričakovanjih QHHT terapije in naslavlja vse tiste, ki jo želijo izkusiti. Ogled prispevka je priporočen pred prihodom na terapijo.

Beri dalje

Kaj je hipnoza

Nič ni nemogoče. Omejitve ne obstajajo, razen omejitev naše lastne domišljije.

Hipnoza je naravno stanje, ki se pojavi vsaj dvakrat na dan, tik preden zaspimo in tik preden postanemo zavestno budni. To je stanje zavesti med budnostjo in spanjem. Beseda “hipnoza” izvira iz grške “Hypnos”, kar pomeni spanje in opisuje tako stanje duha in tehniko, ki se uporablja za njegovo indukcijo. Hipnoza je podobna stanju v katerem se naše misli umirijo in smo brez sodb, mnenj ter popolnoma sproščeni. To stanje zavesti je idealno za vse spremembe, saj se v tem stanju zavestni um umakne, tako da omogoča direktno komunikacijo z podzavestjo.

Možganska valovanja v tem stanju so alfa in theta. Če zaspimo se možganski valovi spremenijo v delto (najpočasnejše valovanje) in ko smo popolnoma budni v beto (najhitrejše valovanje). Alfa možganska valovanja je mogoče zaznati tudi, ko ljudje gledajo televizijo ali film, berejo zanimivo knjigo, sanjarijo, med meditacijo, molitvijo ali celo vožnjo z avtomobilom. Vse te dejavnosti povzročajo lahek hipnotični trans. Torej, tudi če še niste bili hipnotizirani preko hipnoterapevta, imate že veliko izkušenj biti v hipnotičnem transu. Ljudje, ki redno meditirajo imajo z njim več izkušenj in se lahko sami premaknejo v hipnotični trans (samohipnoza).

Vsakdo je lahko hipnotiziran, če se je pripravljen sprostiti in slediti navodilom hipnotizerja. Hipnotizer lahko dostopa do podzavesti določene osebe in spreminja prepričanja in stališča o osebi, odkrije potlačene ali pozabljene spomine (tudi spomine na pretekla življenja).

Hipnoza nam omogoča pogled vase, v svojo notranjost, kjer imamo vse odgovore, ki jih potrebujemo. Gre torej za kontakt z podzavestjo, kjer hipnoterapevt z privolitvijo stranke spreminja vzorce obnašanja in navade, v to kar bolj ustreza posameznikovim potrebam in ciljem. V rokah človeka, ki se zaveda svoje odgovornosti in želi ljudem pomagati je lahko hipnoza čudovito orodje, saj ponuja dostop do podzavesti in je na ta način izjemno sredstvo, ki pozitivno vpliva na človekovo telo, um ter počutje.

Da bi razumeli, kako hipnoza sploh deluje moramo vedeti kako deluje naš um.

Zavestni um ali Zavest je del uma, ki je aktiven pri opravljanju zavestnih dejavnostih. Predstavlja približno 10% našega uma. Tisto, kar zavest zaznava kot prepričanje, ni nujno enako tistemu, kar verjame naša podzavest. Zavestni um razume logiko, medtem ko nezavedni um razume realnost. Pod tem nivojem zavedanja imamo podzavestni um ali Podzavest, ki predstavlja približno 90% uma in je za hipnoterapevte najpomembnejši del uma To je del uma, ki ostane aktiven medtem ko spimo. Je izredna sila v nas, ki lahko, če je pravilno razumljena in uporabljena, omogoči človeku doseči realizacijo njegovih neomejenih potencialov.

Delitev uma:

Zavestni um ali zavest je filter realnosti naših možganov. Zavest je del uma v katerem se nahajamo največ časa in je znana tudi kot vratar uma. Odgovorna je za naše racionalno razmišljanje, analiziranje, logično pojasnjevanje, odkrivanje resnice in naše zavestne odločitve. Če bi želeli sešteti ena plus ena, bi morali uporabiti zavestni um. Zavestni um nadzira tudi vsa dejanja, ki jih naredimo namerno, medtem ko smo zavestni. Npr. če se odločimo, da bomo dvignili roko ali nogo, to naredimo z zavestnim umom.

Sestavljen je iz vsega kar je znotraj našega zavedanja. To je vidik naše mentalne obdelave, da lahko razmišljamo in govorimo o tem na razumen način. Zavestni um vključuje stvari kot so občutja, zaznave, spomini, občutki in fantazije znotraj našega trenutnega zavedanja. Prav tako je del naše zavesti delovni spomin To je spomin, ki ga uporabljamo vsak dan in nam pomaga, da se spomnimo pomembnejših podatkov, ki jih potrebujemo pri naših vsakodnevnih opravilih. Npr. imena, pot do doma itd.

Podzavestni um ali podzavest je skupek vseh izkušenj, ki smo jih doživeli v sedanjem ali preteklih življenjih in se izraža kot težnja ponavljati vzorce, ki so nastali v prvih letih človekovega življenja in so se uveljavili kot uporabni. To pomeni, da se ponavljamo tudi, ko se tega sploh ne zavedamo. Podzavest beleži dogodke, programe, prepričanja, občutke itd. Tako dobre kot slabe ter jih shranjuje. Pozabljamo samo na zavestnem nivoju uma, na podzavestnem pa nikoli. Podzavest lahko primerjamo z CD-jem. Na CD se lahko posnamejo različne stvari, enako to počne podzavest – beleži različne podatke. Težava nastane takrat, ko zavestno nekaj želimo, podzavest pa ima posnet drugačen program. Takrat se zgodi, da ne bomo dosegli tisto, kar si v resnici želimo, ker sta si zavest in podzavest preveč različna. Podzavest je vsaj stokrat močnejša od zavestnega dela. Ni važno koliko truda vlagamo, da bi nekaj naredili zavestno; če je v podzavesti drugačen program, vzorec, prepričanje, kot v naši zavesti, nam ne bo uspelo. Zato je potrebno ozavestiti podzavest. Vsak človek ima v svoji podzavesti določene vzorce, ki so mu v preteklosti koristili, sedaj pa mu morda povzročajo več škode kot koristi. Če želimo te vzorce korenito spremeniti, jih moramo najprej spodbuditi, da iz nezavednega priplavajo na površje zavednega in šele, ko jih razumemo, jih lahko spremenimo.

In kot je rekel Carl Jung: “Dokler ne postane nezavedno zavestno, bo usmerjajo vaše življenje in temu boste rekli usoda”.

Eden od načinov kako lahko pridemo do določenih vzorcev je hipnoza, s katero lahko spremenimo omejujoče vzorce v ustreznejše.

Poznamo pet različnih tipov možganskih valovanj:

  • Alfa možgansko valovanje (7-13 Hz) – stanje relaksacije in meditacije. Alfa valovanje povezujejo z ustvarjalnostjo in super učenjem, ko se naši možgani hitreje in globlje učijo kot v beta stanju. Veliko meditacij in energijskih tehnik uporablja alfa valovanje za relaksacijo in zdravljenje.
  • Beta možgansko valovanje (13-40 Hz) – naše običajno budno stanje. V tem stanju smo, ko razmišljamo in rešujemo probleme. Večina ljudi ostane v tem valovanju celo življenje.
  • Theta možgansko valovanje (4-7 Hz) – stanje REM spanja (sanje), hipnoze, lucidnih sanj in stanja rahle zavesti tik pred prebuditvijo in tik pred spanjem. Theta je meja med zavednim in nezavednim svetom. V theta stanju so možgani sposobni globokega učenja, zdravljenja in rasti.  S tem možganskim valovanjem lahko dostopamo do Božanskega in manifestiramo spremembe v materialni svet.
  • Delta možgansko valovanje (manj kot 4 Hz) – stanje globokega spanja in nezavesti.
  • Gama možgansko valovanje (22+ Hz) – stanje visoke občutljivosti na dražljaje. Ko se nam zdi, da se je čas upočasnil med prometno nesrečno, smo vstopili v gama stanje.  Takrat se čas ne upočasni, ampak možgani pospešijo.

Pogosto je napačno prepričanje, da imajo možgani samo en tip možganskega valovanja naenkrat. V resnici imajo možgani vsa valovanja aktivna naenkrat, vendar v različnih količinah. Torej imajo možgani alfa valove, beta valove, theta valove, gama valove in valove delta simultano.